Cestujeme autobusem či vlakem


Mimo letecké přepravy či cestování s půjčeným autem se dá po Americe levně a efektivně cestovat i autobusem. Další možností jsou vlaky, které již tak levné nejsou.

Autobus

Autobusová přeprava v USA zdatně konkuruje letecké přepravě. Mezi velkými městy se tak můžete přepravovat doslova za hubičku. Mezi nejrozšířenější dopravce patří Megabus a Greyhound. Zejména u Megabusu se vyplatí hlídat si jízdenky delší dobu dopředu, jelikož na mnoha linkách začínají ceny jízdenek na $ 1 a se zaplněním kapacity postupně rostou.

Nám se takto podařilo sehnat jízdenky New York – Philadelphia – Washington DC v přepočtu za necelých 150 Kč. Na delších trasách se dá ušetřit za ubytování, pokud si zvolíte noční spoj. Toto mám vyzkoušeno na trase Las Vegas – LA.

V ceně jízdenek máte zpravidla 1x příruční a 1x odbavené zavazadlo. Autobusy jsou standardně vybaveny polohovatelnými sedadly, zásuvkami a wi-fi připojením, které ne vždy funguje. Samozřejmostí je i klimatizace, se kterou to však kolikrát přehánějí. Na zmiňované trase Las Vegas – LA jsme se cítili jak v pojízdné ledničce a řidič s tím údajně nemohl nic udělat.


Vlak

Vlaková přeprava je v USA poněkud drahá a kolikrát na

jdete levněji letenky. Železniční síť jako taková není tak hustá a hlavním přepravcem je Amtrak, který poskytuje slevy pro studenty. Takže ISIC s sebou!

Na delších trasách se dá při využití nočních spojů opět ušetřit za ubytování. Opět osobně vyzkoušeno na trase Albany – Chicago.




Populární příspěvky z tohoto blogu

Ubytování - cestování

Walmart jako půjčovna aneb nakup a vrať

Karibik Cruise a vycestování mimo USA