Walmart jako půjčovna aneb nakup a vrať


Walmart je v Americe velmi rozšířený supermarket, který je obdobou našeho Tesca, Kauflandu, Globusu či Alberta. Najdete zde téměř vše, na co si vzpomenete a na Walmart narazíte téměř všude. Před mou první cestou do USA jsem slyšel od mnoho známých, jak si právě ve Walmartu nakoupili různé věci a následně je použité bez problémů vrátili a dostali zpět peníze - nikoli tedy, že by si museli za danou částku koupit něco jiného nebo že by dostali kredit na dárkové kartě daného obchodu. Vůbec se mi tomu nechtělo věřit, až do chvíle, kdy jsme to sami vyzkoušeli.

Tuto metodu lze praktikovat na mnoho druhů zboží. My osobně takto po téměř dvou týdnech kempování bez problémů vrátili stany, karimatky a cooler. Vše stačilo nějak úhledně zabalit do původního obalu, očistit a zajít na zákaznický servis. Nesmíte si ale zapomenout nechat účtenky! Slečna u přepážky se pak pouze zeptala, jaký je důvod vrácení – stačí si tedy něco vymyslet (např. že karimatka je nepohodlná). Peníze pak dostanete ihned zpět v hotovosti nebo vám je můžou vrátit na účet. Kamarádka, která pracovala na bazénu, takto pro změnu vrátila zakoupené kolo, které zhruba 2 měsíce používala k dopravě na bazén. Určité druhy zboží mají jiné podmínky pro vrácení, a to zejména co se doby vrácení týče – například určité typy elektroniky pouze do 14ti dnů a ostatní zboží pak zpravidla do 90ti dnů (help.walmart.com/app/answers/detail/a_id/9).

Tato benevolence ze strany Walmartu se vám však může také vymstít. O to při samotném nákupu. Důvod se snadný - vracené zboží se slečna neobtěžovala ani nerozbalit a nepřesvědčila se, zda nechybí nějaké části nebo zda není něco poškozeno. Zboží takto následně putuje zpět do regálů. Pokud tedy narazíte v regálu na nějaké podivně zabalené zboží, tak je dobré se přesvědčit, zda je zboží v pořádku. Ne všichni jsou totiž při vracení zboží tak důslední. K tomu se váže naše další osobní zkušenost s nákupem zahrádky na střechu auta. V regálu měli už jen poslední kus a krabice byla již na první pohled celá pomačkaná o oblepená kolem dokola lepenkou. Proto jsme ji hned u regálu rozbalili a zjistili, že téměř polovina potřebných součástí chybí.



Populární příspěvky z tohoto blogu

Ubytování - cestování

Karibik Cruise a vycestování mimo USA