Ubytovaní - pracovní období


Většina zaměstnavatelů, nabízených prostřednictvím CCUSA, vám přímo nabízí možnost ubytování nebo vám s hledáním ochotně pomohou. Ti, kteří se rozhodnou pro kempový program, pak nemusí řešit nic, jelikož jim je ubytování poskytnuto kempem, a to zdarma.

Za poskytnuté ubytování si zaměstnavatelé zpravidla strhávají jeho cenu přímo z vašeho výdělku a ve většině případů požadují, abyste složili vratný depozit. Cena za poskytnuté ubytování se následně odvíjí od toho, ve kterém státě pracujete, o jaký typ ubytování se jedná a v kolika lidech budete ubytováni. Ve většině případů se ceny ubytování pohybují v rozmezí 50 – 100 USD týdně.

Nejčastěji se jedná o apartmány nebo celé domy, které máte k dispozici, a bydlí se společně s ostatními kolegy. Někteří zaměstnavatelé mají i vlastní ubytovny nebo přes léto využívají koleje místních univerzit.

Pokud jedete k zaměstnavateli, který ubytování neposkytuje, tak je na vás, abyste si nějaké nalezli. To ale nebývá problém, jelikož musí být vaše pracovní pozice sezonního charakteru a tím pádem pracujete v hojně navštěvovaných oblastech, kde se vždy něco najde. Některé oblasti mohou být tím pádem na nájem i poněkud dražší, a proto je dobré se již před příjezdem podívat, v jaké výši se ceny pohybují, abyste na to byli předem připraveni.

Při hledání ubytování ještě před příjezdem do USA se vyvarujte placení vysokých peněžních záloh předem, ať někomu nenaletíte. V případě, že budete ubytování hledat až po příjezdu do USA, tak je dobré mít na první dny objednaný alespoň nějaký hostel či motel (viz článek "Ubytování - cestování"). Na místě můžete kromě internetu hledat i v místních novinách, na nástěnkách škol, anebo můžete na něco narazit přímo na ulici. CCUSA dále každoročně zakládá FB skupinu pro účastníky programů v dané sezoně a i zde je možné narazit na někoho, kdo by o ubytování věděl, případně hledat společně a pronajmou si dohromady třeba celý dům. Hledat můžete např. na www.apartments.com, www.craigslist.org/about/sites#US, či vyhledávat příslušné FB skupiny.

Když už si ubytování najdete, tak nepodepisujte nájemní smlouvu na dobu delší, než plánujete ubytování opravdu využít. Dřívější výpověď nájemní smlouvy s sebou může přinášet různé penále.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ubytování - cestování

Walmart jako půjčovna aneb nakup a vrať

Karibik Cruise a vycestování mimo USA