Pojištění

Lékařská péče v USA je velmi nákladná záležitost a tudíž je pojištění jednou ze základních věcí, které byste měli mít před odjezdem zařízené. Z tohoto důvodu zahrnují Work and Travel programy od CCUSA základní typ cestovního pojištění již v ceně programu, a to minimálně po dobu výkonu práce v USA či až na období 3 měsíců – dle typu programu. Pokud byste zůstávali déle než je krytí pojištění v ceně programu, tak je nutno se nechat dále připojistit, a to dle podmínek daného programu.

Jedná se o standardní cestovní pojištění od americké společnosti, které zahrnuje základní pojistné krytí. Zahrnuto pak není zejména následující: předem existující onemocnění, adrenalinové sporty, všeobecná péče dentisty, psychiatrické obtíže a cokoli, co by se vám stalo pod vlivem alkoholu či drog.

Při méně závažných a neakutních záležitostech je vždy lepší obrátit se před návštěvou lékaře na pojišťovnu a ujistit se, zda je daný zákrok pojištěním krytý a pozorně si pročíst pojistné podmínky.

Pokud berete nějaké léky, tak je potřeba si jich vzít s sebou do USA dostatek a dále doporučujeme před odjezdem preventivní návštěvu zubaře.

Pro náročnější uchazeče či milovníky adrenalinových sportů je tu možnost sjednat si rozšíření základního pojištění či si sjednat vlastní pojištění k tomu, které je již zprostředkováno.

Co se týče půjčení auta, tak zde je potřeba si vždy sjednat speciální pojištění přímo skrz konkrétní autopůjčovnu, kde si budete auto půjčovat. Bez základního typu pojištění vám auto ani nepůjčí (více viz „Půjčení auta“ - připravujeme).

Doufáme však, že během vašeho pobytu v USA se nebude muset potýkat s jakoukoli pojistnou událostí a užijete si ničím nerušené léto!

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ubytování - cestování

Walmart jako půjčovna aneb nakup a vrať

Karibik Cruise a vycestování mimo USA