Pohovor

Po vyplnění online přihlášky (viz článek "Vyplnění přihlášky") a uhrazení registračního poplatku budete muset projít krátkým pohovorem. Není se vůbec čeho bát a jedná se spíše jen o formalitu. Před pohovorem vždy obdržíte informativní email. Během pohovoru s vámi projdeme to nejpodstatnější z Program Agreementu a budeme potřebovat originál vašeho potvrzení o studiu (v angličtině).

K pohovoru je dále potřeba donést potvrzení o platbě registračního poplatku a ideálně i váš aktuálně platný pas, abychom si mohli zkontrolovat údaje, které jste do přihlášky uvedli. U účastníků programu Independent je potřeba přinést i vyplněný Job Offer.

Termín pohovoru si domluvíte individuálně a daným regionálním zástupcem (Area Rep), se kterým si domluvíte datum a čas pohovoru. Zástupce se vám zpravidla ozve sám, a to telefonicky či emailem. Kontakty na všechny regionální zástupce naleznete také na webu. Pohovor by měl proběhnout osobně, a proto se snažíme každého přiřadit k zástupci, ke kterému to má nejblíže. V případech, kdybyste to měli k jakémukoli zástupci daleko nebo studovali zrovna v zahraničí či se z nějakých jiných důvodů zdržovali delší dobu mimo ČR, tak se dá pohovor udělat i přes Skype.

Samotný pohovor zabere půl hodiny až hodinu (dle množství dotazů atd.). Není potřeba se ničeho bát a nějak se připravovat. Anglická část pohovoru zabere zhruba 10-15 minut a jedná se o opravdu jednoduché otázky, které jsou zaměřené zejména na pracovní pozice, které byste chtěli v USA vykonávat.


Populární příspěvky z tohoto blogu

Ubytování - cestování

Walmart jako půjčovna aneb nakup a vrať

Karibik Cruise a vycestování mimo USA